Menu Record your calls: Total Confidence! News

U kunt de voicemail welkomstboodschap opnemen die op een andere telefoon staat. En u kunt berichten die op uw voice-mail zijn ingesproken opnemen. Zo kunt u voicemail bewaren.

Hoe bewaar ik een welkomstboodschap op die op een andere telefoon staat?

Een dierbare van u is overleden. U wilt de welkomstboodschap op zijn of haar telefoon bewaren. Neemt u daarvoor de volgende stappen:

 1. Meldt u zich eerst aan met uw eigen telefoonnummer en e-mailadres via aanmelden. Dat is gratis en duurt enkele minuten. Volg de aanwijzingen op de website/uw scherm.
 2. Als u zich heeft aangemeld belt u met uw telefoon naar 0900-4563667. Zorg dat uw nummerherkenning aan staat.
 3. Luister naar ons korte welkomstmenu. Toets dan het nummer van de telefoon in waarvan u het welkomstbericht wilt opnemen.
 4. Na een aantal keer overgaan zal de welkomstboodschap worden afgespeeld. Verbreek de verbinding als de boodschap helemaal is afgespeeld. Wij sturen u direct de opname per e-mail.
 5. Zet de microfoon van uw toestel uit of zorg dat er geen omgevingsgeluiden zijn. Die worden anders ook opgenomen.

Heeft u vragen of hulp nodig? Stuur dan een mail naar info@nemop.nl

Hoe bewaar ik berichten op die op mijn voicemail zijn ingesproken?

U heeft een ingesproken bericht op uw voicemail staan dat u graag wilt bewaren. Bijvoorbeeld als bewijs. Of als herinnering. Neemt u daarvoor de volgende stappen:

 1. Meldt u zich eerst aan met uw eigen telefoonnummer en e-mailadres via aanmelden. Dat is gratis en duurt enkele minuten. Volg de aanwijzingen op de website/uw scherm.
 2. Als u zich heeft aangemeld belt u met uw telefoon naar 0900-4563667. Zorg dat uw nummerherkenning aan staat.
 3. Luister naar ons korte welkomstmenu. Toets dan het 10-cijferige nummer in dat uw telefoonprovider opgeeft om voicemail te beluisteren vanaf een vaste telefoon. Kijk voor dat nummer in de handleiding van uw telefoon provider.
 4. U krijgt verbinding met het keuzemenu van uw voicemail. U wordt dan gevraagd uw mobiele nummer (10 cijfers) in te toetsen. Daarna zal u gevraagd worden uw pincode voor voicemail in te toetsen. Die pincode heeft u van uw telefoonprovider ontvangen. Heeft u die niet? Dan kunt u die code bij uw telefoonprovider aanvragen.
 5. Vervolgens maakt u uw keuze uit het voicemail menu. U wilt uw voicemail opnemen en bewaren. U kiest dan een optie als: beluisteren. Verbreek de verbinding als u de berichten die u wilt opnemen heeft beluisterd. Wij sturen u direct de opname per e-mail.
 6. Zet de microfoon van uw toestel uit of zorg dat er geen omgevingsgeluiden zijn. Die worden anders ook opgenomen.

Heeft u vragen of hulp nodig? Stuur dan een mail naar info@nemop.nl

Veel voorkomende fouten

fout 1: nadat u het nummer van Nemop heeft gebeld toetst u een 4-cijferige nummer (vaak 1233) in. Voicemail opnemen en bewaren via Nemop werkt niet met dit 4-cijferige nummer. Toets het 10-cijferige nummer in dat uw telefoonprovider opgeeft om vanaf een vaste telefoon naar uw voicemail te bellen (zie de handleiding van uw provider).

fout 2: nadat u het nummer van Nemop heeft gebeld, toetst u het nummer in dat uw telefoonprovider opgeeft om voicemail vanuit het buitenland/vaste telefoon te bellen. Waarschijnlijk toetst u dan ook de landcode 31 in. Voicemail opnemen en bewaren via Nemop werkt niet als u ook de landcode intoetst. Laat de landcode (31) weg en zorg dat het nummer uit 10 cijfers bestaat en met een 0 begint (zie de handleiding van uw provider).

Tip:

Neemt u vaker gesprekken of voicemails op? Kies dan voor Nemop-saldo. Dan bent u goedkoper uit. Kijk voor meer informatie op meer lezen over Nemop-saldo

Onze privacyverklaring en nieuwsbrief Lees meer

Bedrijfsaccount voor ondernemers. Lees meer

Hoe bewaar ik voicemail berichten? Lees meer

Neem uw gesprekken op als iemand u belt. Lees meer

Ervaringen van onze klanten.
Lees meer